Pályázat TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00016

                                                                                                                                                                                                                               

2021-09-26

VÁROSFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
“Bölcsődei férőhelyek bővítése Városföldön” című TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00016 kódszámú számú projektről

Városföld Község Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében sikeresen pályázott a TOP-1.4.1-16-jelű, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” konstrukcióra. A megvalósult projekt keretében 70 640 029 forint vissza nem térítendő Európai Uniós, és hazai forrás támogatásával a településen egy évek óta tervezett fejlesztés valósulhatott meg 100% támogatási intenzitás mellett.

A városföldi községi szociális alapszolgáltatás fejlesztés egyik fontos eleme valósult meg a bölcsőde bővítésével. Köszönhetően az elnyert támogatásnak a projekt keretében elkészült a településen élő 3 éven aluli gyermekek számára egy 2 csoportszobás új családi bölcsőde, 14 férőhellyel. A projekt a korábban már üzemelő 2 csoportos családi bölcsőde újabb két csoporttal való bővítésével valósult meg Dózsa György utca 45. alatt. A projekt során az épület akadálymentesítése is megvalósult a megépült rámpának köszönhetően, valamint beszerzésre kerültek az üzemeltetéshez és üzemeléshez szükséges játékok és eszközök is.

Az új bölcsődei csoportok megléte a község jövőjét is nagyban befolyásolhatja, hiszen egy jól működő közösség alapja, a jól működő települési alapszolgáltatások megléte. A már ide letelepedett családok mellé a jövőben további betelepülőket, akár vállalkozásokat hozhat a településre a jövőben a településen kiválóan működő szociális és alapfokú oktatási feltételek megléte.

A település további terveiben kiemelt helyen szerepel az bölcsődével szomszédos óvoda épületének megújítása is, melyre tervezhetően a következő 2021-2027-es Európai Uniós támogatási ciklus során kerülhet sor, ezzel megújítva a település összes olyan, munkába állást segítő intézményét, mely célja a települési életminőség javítása családbarát módon.

A projekttel kapcsolatban további információ kérhető:
Városföld Község Önkormányzata
Cím: 6033 Városföld Fő utca 35.
Email: info@varosfold.t-online.hu
Tel: 76/474-415